Compass Relationship Management: Uw Enterprise Information Platform

Luchthavenweg 81,
5657 EA Eindhoven,
Nederland

a
100 redenen om (ook) naar Compass te kijken…

Van uitdaging naar oplossing. Dat zegt iedere leverancier, maar wij geven je 100 redenen waarom Compass Relationship Management minimaal de moeite waard is om eens naar te kijken als een aanvulling op jouw bestaande applicatielandschap.

Achteraf heeft iedereen gelijk maar in de praktijk zijn klanten lang niet altijd tevreden over de uiteindelijke IT-oplossing.

Heb je dan een fout gemaakt bij de selectie of het uitschrijven van je eisen en wensen?
Soms wel maar vaak niet.
Je was toch op zoek naar die hele specifieke oplossing om je bedrijf een voorsprong te geven in de digitale transformatie?
Je processen zijn zó specifiek dat alleen maatwerk de juiste oplossing biedt?
Je budget is beperkt dus je gaat voor de “gratis” of goedkope oplossing?

In de praktijk zien we in de klant-/leverancier relatie vaak dezelfde thema’s terugkomen.
• De klant vertrouwt de leverancier niet in het standaardiseren van de processen: “Want dan zijn we niet meer uniek”. En als er later aanpassingen moeten worden gedaan, kost dat een vermogen.
• De leverancier weet het beter dan de klant bij gebrek aan proceskennis bij de klant en verkoopt een niet passende oplossing.
• De klant vertrouwt erop dat hij naadloos kan doorgroeien als hij eerst voor de goedkopere variant van de oplossing kiest.

Wat vinden wij dat er anders kan:
✓ Vertrouw op de 80/20 regel van je leverancier. Blijf bij de standaard en zoek je unieke kenmerken in de 20 % aan de buitenkant van het landschap. En leveranciers: probeer nooit de 20 % zelf in te vullen als dat niet past. Beter een tevreden klant dan jarenlange strijd over gelijk krijgen.
✓ Een gebrek aan proceskennis, of tijd om deze in detail aan de leverancier uit te leggen, is bij veel klanten een gegeven. Kies voor een oplossing die écht met je mee kan groeien. En werk met blokken van drie maanden voor iedere volgende stap in de groei.
✓ Een goedkope versie lijkt tijdelijk een goede oplossing maar maak waterdichte afspraken over de verwachte groei.
✓ Zouden wij je kunnen helpen? Zeer waarschijnlijk. Maar dan komen we terug op de 100 redenen om voor ons te kiezen. Vanzelfsprekend gaan we in deze blog niet in op alle 100, maar de belangrijkste:
✓ Wij zullen nooit een opdracht aangaan als we niet zeker zijn van de tevreden klant; dit meten we af aan de duur van onze contacten en contracten.
✓ Wij zoeken de juiste plaats voor onze oplossing in de architectuur. Dit kan aan de buitenkant of centraal in de architectuur zijn.
✓ Onze flexibele database en workflow maken zeer diverse toepassingen mogelijk. Try us! Groei in proces en functionaliteit gaat bij ons naadloos mee in jullie eigen groei. Onze implementatiemethodiek “True North” houdt rekening met het groeiende inzicht van jouw wensen.

Ben je wél geïnteresseerd in alle 100? Boek een strategiesessie en je krijgt de volledige lijst! Of als dat beter aansluit bij jouw wensen: de meest relevante gebaseerd op en vertaald naar jouw situatie.

Geschreven door Raymond Pieterse

29 juni 2022